Mitä kannattaa huomioida, kun on aika ostaa uusi puhelin?

Nykypäivän älypuhelimet ovat kulutustavaraa. Lähes jokainen, joka sellaisen omistaa, on varmasti kokenut esimerkiksi näytön rikkoutumisesta aiheutuvan turhautuneisuuden. Muutaman vuoden käytön jälkeen puhelimen toiminnot usein hidastuvat, ja esimerkiksi internetiä selaillessa saattaa sivustojen lataaminen kestää pienen ikuisuuden. Viimeistään tässä vaiheessa moni alkaa harkita kokonaan uuden laitteen ostamista, vaikka monessa tapauksessa pelkkä puhelimen korjaus voisi riittää.Mistä tietää, kannattaako puhelin korjata vai laittaa vaihtoon? Uusissa puhelimissa on etunsa, sillä niiden toiminnoissa on käytetty alan viimeisintä teknologiaa ja valmistajan niille antamat takuut ja vakuutukset tuovat turvaa pitkäksi aikaa. Usein korjaus on kuitenkin uuden puhelimen hankintaa edullisempi vaihtoehto. Suomesta löytyy useita asiakasystävällisiä korjauspalveluita, kuten esimerkiksi Mobylife, joka mahdollistaa laitteen toimittamisen myös postitse.

Korjauspalvelu vai tee-se-itse?

Mobylife on maanlaajuinen puhelimien ja tablettien valtuutettu merkkihuolto, joka on saanut sertifikaatin kaikilta suurimmilta puhelinvalmistajilta. Yhtiöltä löytyy kivijalkaliikkeitä ympäri Suomea, joissa useimmat ongelmat luvataan ratkaista asiakkaan odottaessa. Jos palveluun lähettää laitteen postitse, luvataan se korjata 24 tunnin kuluessa. Mobylife käyttää varaosina ainoastaan valmistajien alkuperäisosia ja myöntää kaikille korjauksilleen kolmen kuukauden takuun.Monet älypuhelimien ongelmista voi ratkaista helposti itse, joten on kannattavaa suorittaa hieman tiedonhankintaa ennen kuin laitteen toimittaa korjaukseen. Puhelinten suorituskyky on valtava, ja useimmilla laite on käynnissä kaiket yöt ja päivät. Vaikka sitä ei moni ajattele, voi tämä aiheuttaa jumiutumista tai hidastaa puhelimen toimintaa huomattavasti. Näinkin kokonaisvaltaiselta tuntuva vika on kuitenkin helppo korjata itse.

Uudella puhelimella paremmat ominaisuudet

Nykyajan jatkuvasti kehittyvässä yhteiskunnassa puhelimien ominaisuudet ja käyttötarkoitukset laajenevat vuosi vuodelta. Tämän seurauksena myös niihin tuotettavat sovellukset tarvitsevat laitteelta enemmän kapasiteettia. Jos kyseessä on vain muutamankin vuoden vanha puhelin, voi esimerkiksi tiettyjen sovellusten lataaminen olla kyseiselle laitteelle täysin mahdotonta. Uuden puhelimen ostoa kannattaa harkita erityisesti silloin, jos on tarve paremmalle kameralle tai suuremmalle muistille.Puhelinvalmistajat kehittävät laitteitaan jatkuvasti, joten uuden puhelimen hankkiminen voi tuntua jopa pienimuotoiselta seikkailulta. Älypuhelimet olivat ilmestyessään aika lailla samaa kauraa, mutta viime vuosien aikana eri valmistajien luomukset ovat alkaneet saada persoonallisia piirteitä. Toivottavaa on, että näiden toinen toistaan innovatiivisempien taitto- ja liukupuhelimien ominaisuuksiin lisättäisiin kaikkien muiden hienouksien lisäksi hieman nykyistä pidempi käyttöikä.